Βιο φασόλια κακάο 250gr Μεγαλύτερη προβολή

Βιο φασόλια κακάο 250gr

Νέο

Η αυθεντική πηγή της σοκολάτας! - Βιολογικά ωμά φασόλια κακάο ποικιλίας Criollo 250gr - Organic raw criollo cacao beans 250gr

Περισσότερες λεπτομέρειες

Προσοχή: Τελευταία κομμάτια!

10,20 €

Περισσότερες πληροφορίες

 

Τι είναι:
 
Το κακάο είναι οι σπόροι του τροπικού φρούτου του ομώνυμου δένδρου, που καλλιεργείται στην Κεντρική και Λατινική Αμερική και σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής. Τα κακαόδεντρα καλλιεργούνται κάτω από σκιές υψηλότερων δένδρων και η συλλογή του ώριμου καρπού τους γίνεται τον Ιούνιο και το Δεκέμβριο. Το επιστημονικό όνομα Theobroma cacao στην Ελληνική γλώσσα σημαίνει «τροφή των θεών» και στην αρχαιότητα, λόγω της μεγάλης αξίας τους, χρησιμοποιήθηκαν από τους Αζτέκους σαν νόμισμα για τις εμπορικές συναλλαγές τους. Οι αποφλοιωμένοι σπόροι του κακάο, μόνο στην ανεπεξέργαστη ωμή μορφή τους, θεωρούνται σήμερα μια νέα δημοφιλής θρεπτική τροφή.
 
 
 
 
Ιστορικά:
 
Το κακάο χρησιμοποιήθηκε τόσο σαν αντισηπτικό για εγκαύματα, τσιμπήματα εντόμων και μολύνσεις του δέρματος και των ματιών, όσο και σαν διουρητικό στην αντιμετώπιση οιδημάτων και κατακράτησης υγρών.
 
 
 
 
Χαρακτηριστικά:
 
• Η πλουσιότερη τροφή της φύσης σε μαγνήσιο.
 
• Περιέχει ασβέστιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, χαλκό, κάλιο, θείο, βήτα-καροτίνη, λινολεϊκό οξύ, λιπάση και πρωτεϊνη.
 
• Περιέχει διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών βιοφλαβονοειδών από τα βατόμουρα και το κόκκινο κρασί και τριπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών από το πράσινο τσάι.
 
• Προκαλεί αίσθημα χαράς, ευεξίας και ευφορίας, ανοίγοντας το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς.
 
• Παρότι περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη, δεν επιδρά στο κεντρικό νευρικό σύστημα όπως όταν είναι επεξεργασμένο (ψημένο ή βρασμένο).
 
 
 
Χρήσεις:
 
Η πρωταρχική πηγή του Κακάο και της Σοκολάτας τώρα διαθέσιμη για εσάς στην πιο ανεπεξέργαστη και αγνή μορφή της! Απολαύστε τα φασόλια όπως είναι ως σνακ με κάποιο φυσικό γλυκαντικό μας, προσθέστε τα στα δημιουργήματα σας ως γαρνιτούρα, ή χρησιμοποιείστε τα όπως αλλιώς επιθυμείτε και εμπνέεστε!
 
 
 
Η ποικιλία Criollo που σας προσφέρει η Vegan Hellas αναφέρεται ως η Βασίλισσα του Κακάο και είναι η σπανιότερη στον κόσμο! Αποτελεί ένα ελάχιστο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής κακάο και είναι η πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αφού είναι αρχαία σπορά, μη γενετικά τροποποιημένη. Το κακάο Criollo έχει το πιο εκλεπτυσμένο άρωμα και την πιο γνήσια γεύση σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ποικιλία!
 
 
 

4 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: