Βιο καρύδια Βραζιλίας 300gr Μεγαλύτερη προβολή

Βιο καρύδια Βραζιλίας 300gr

Νέο

Πεντανόστιμα και γεμάτα αντιοξειδωτικό σελήνιο! - Βιολογικά ωμά ανάλατα καρύδια Βραζιλίας 300gr - Organic raw unsalted brazil nuts 300gr

Περισσότερες λεπτομέρειες

Σύντομα ξανά σε στοκ!

10,60 €

Περισσότερες πληροφορίες

 

Τα καρύδια Βραζιλίας περιέχουν ευεργετικά θρεπτικά συστατικά και είναι μια εξαιρετική διατροφική πηγή σεληνίου! Μαζί με μια ποικιλία άλλων καρπών, θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή μας λόγω των εξαιρετικών τους θρεπτικών ιδιοτήτων.

Η έλλειψη σεληνίου οδηγεί σε υπογονιμότητα, μείωση της ποσότητας και ποιότητας του σπέρματος, και ανικανότητα σύλληψης στις γυναίκες.

Χρειαζόμαστε 200-400 mcg την ημέρα και τα καρύδια Βραζιλίας είναι μία από τις καλύτερες διατροφικές πηγές σεληνίου, αυτό το τόσο σημαντικό θρεπτικό συστατικό αντιοξειδωτικής φύσεως.

Ένα μόνο καρύδι Βραζιλίας περιέχει 95.9mcg σεληνίου! Είναι τόσο καλή πηγή σεληνίου μάλιστα, που έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 2-3 μόνο καρυδιών Βραζιλίας την ημέρα είναι εξίσου αποτελεσματική ή και ανώτερη της λήψης συμπληρωμάτων σεληνίου!

  

Τα καρύδια Βραζιλίας είναι επίσης μια καταπληκτική πηγή πολλών άλλων βιταμινών και αλκαλικών μεταλλικών αλάτων. Περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κυρίως θειαμίνης και μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε. Άλλα βασικά στοιχεία τους είναι το μαγνήσιο, ο φώσφορος, ο χαλκός, το μαγγάνιο και ο ψευδάργυρος. Είναι ένα υπερ-θρεπτικό εργοστάσιο ενέργειας!

 

Αναπτύσσονται πάνω σε γιγάντια δέντρα, κυρίως στα τροπικά δάση του Περού, τη Βραζιλία και τη Βολιβία. Είναι ασφυκτικά γεμάτα από σελήνιο (30γρ περιέχουν περίπου 544 mcg, ή 780 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας) μακράν η καλύτερη διατροφική πηγή για αυτό το βασικό και απαραίτητο ιχνοστοιχείο. Περιέχουν επίσης αργινίνη, ένα αμινοξύ το οποίο διευκολύνει τη ροή του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία, και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι γνωστό ότι είναι ευεργετικά για την καρδιά, όπως φολικό οξύ, φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε.

 

    Τα καρύδια Βραζιλίας περιέχουν περίπου 185 θερμίδες ανά 30γρ (περίπου έξι τεμάχια). Η θερμιδική διανομή είναι 85 τοις εκατό των θερμίδων από ωφέλιμα λιπαρά οξέα, 7 τοις εκατό από υδατάνθρακες και 8 τοις εκατό από πρωτεΐνη. Τα πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά που περιέχουν παρέχουν οφέλη για την αντιμετώπιση των αρνητικών πτυχών των κορεσμένων λιπαρών.

Τα ακόρεστα λίπη στα καρύδια Βραζιλίας προάγουν την υγεία της καρδιάς και μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Η παραπάνω ποσότητα περιέχει 3γρ υδατανθράκων και 4γρ πρωτεϊνών.

Τα καρύδια Βραζιλίας είναι μια καλή πηγή πολλών ιχνοστοιχείων και μεταλλικών αλάτων. Μια χούφτα μόλις έξι τεμαχίων περιέχει 25% της ημερήσιας δόσης μαγνησίου, το 20% του φωσφόρου, το 25% του χαλκού, το 12% της θειαμίνης, ασβέστιο και σίδηρο 6%, 4γρ πρωτεΐνης, 2γρ φυτικών ινών, 187 mg καλίου και μηδενική χοληστερόλη.

 

  Το να τρώτε ένα καρύδι Βραζιλίας την ημέρα θα μπορούσε να εμποδίσει την έλλειψη σεληνίου, δεδομένου ότι ένα μόνο καρύδι περιέχει έως και 100 μικρογραμμάρια σελήνιο! Η συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση είναι 3 με 6 τεμάχια.

Απολαύστε τα σκέτα, σε smoothies, γλυκά ή πουτίγκες, και για μια ενζυματική ζωντανή διατροφή, βάλτε τα στο νερό για 7 με 9 ώρες ώστε να ενεργοποιηθούν, να εξαλειφθούν οι αναστολείς ενζύμων τους, και έτσι να είναι πιο εύπεπτα και δυναμοποιημένα!

Copyright © Vegan Hellas

30 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: