Βιο μούρα κάμου σκόνη 100gr Μεγαλύτερη προβολή

Βιο μούρα κάμου σκόνη 100gr

Νέο

Θωρακίζοντας τον οργανισμό με την πλουσιότερη πηγή βιταμίνης C! - Βιολογικά ωμά μούρα κάμου κάμου σκόνη 100gr - Organic raw camu camu berry powder 100gr

Περισσότερες λεπτομέρειες

Σύντομα ξανά σε στοκ!

15,50 €

Περισσότερες πληροφορίες

Τι είναι:

Το camu camu είναι ένα αυτοφυές θαμνώδες δέντρο, που φύεται σε βαλτώδεις εκτάσεις του τροπικού δάσους του Αμαζονίου. Συλλέγεται από τους ντόπιους ιθαγενείς με το χέρι, μετά από κοπιαστική προσπάθεια. Η συλλογή των μικρών αυτών κόκκινων φρούτων που μοιάζουν με τα κεράσια, γίνονται μετά την περίοδο των βροχοπτώσεων. Οι ιθαγενείς φτάνουν στις βαλτώδεις και πλημμυρισμένες εκτάσεις για την συγκομιδή των camu camu, αφού κωπηλατήσουν πολλές ώρες μακριά από τα χωριά τους, με τα αυτοσχέδια μικρά κανό τους.

Η κατανάλωση των camu camu από εμάς τους Ευρωπαίους, βοηθάει τους αυτόχθονες αυτούς πληθυσμούς να παραμείνουν στα πάτρια εδάφη τους και συγχρόνως συνεισφέρει στην προστασία του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, από την ανεξέλεγκτη αποψίλωση του!

Τα camu camu περιέχουν 75% περισσότερη βιταμίνη C από το άγριο κεράσι (acerola), αλλά και 40% περισσότερη βιταμίνη C από τα πέταλα κυνόρροδου (άγριου τριαντάφυλλου).

Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C είναι 20% επί της ξηράς ουσίας, δηλαδή περίπου 2000mg (2gr) καθαρή βιταμίνη C στα 10gr σκόνης (1 κουτ. σούπας).

Τα μικρά αυτά πορφυρά φρούτα περιέχουν επίσης σημαντικά επίπεδα β-καροτίνης, ασβέστιο, νιασίνη, κάλιο, θειαμίνη κ.α.

Η υψηλή περιεκτικότητα τους σε βιοφλαβονοειδή βοηθάει στην καλύτερη απορρόφιση και αφομοίωση της βιταμίνης C.

 

Λήψη βιταμίνης C:

Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει τη βιταμίνη C, και γι'αυτό απαιτείται η καθημερινή της πρόσληψη συμπληρωματικά από της τροφές.

Σήμερα η βιταμίνη C είναι η πιο μελετημένη επιστημονικά βιταμίνη. Χρησιμοποιείται προληπτικά, αλλά και θεραπευτικά, για όλες σχεδόν τις παθήσεις. Οφείλουμε τα πάντα στον Linus Pauling (2 βραβεία Νόμπελ), ο οποίος μελέτησε και πειραματίστηκε πιο διεξοδικά από όλους στη χρησιμότητα της  βιταμίνης C. Ο Pauling χρησιμοποίησε τον εαυτό του ως πειραματόζωο, καταναλώνοντας μέχρι και 30.000mg (30gr) ασκορβίκου οξέως την ημέρα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η υγεία του βασίστηκε κυρίως σε αυτό το μυστικό. Πέθανε υγιέστατος στα 91 του χρόνια ύστερα από ατύχημα κατά την διάρκεια της καθημερινής του βόλτας με το άλογο του.

 

Σήμερα η δόση του παγκόσμιου οργανισμού υγείας για την βιταμίνη C, περιορίζεται στο ευτελές ποσοστό των 60mg ημερησίως. Μια ποσότητα η οποία σίγουρα συντελεί στην δημιουργία πολλών προβλημάτων υγείας, καθώς αφήνει ανοχύρωτο τελείως το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

 

Μελετώντας χρόνια το ζήτημα της βιταμίνης C, προτείνουμε με βάση τις εγκυρότερες μελέτες και έρευνες για την πρόληψη και τη συντήρηση της υγείας, δόση που κυμαίνεται ανάμεσα στα 1000-3000mg βιταμίνης C την ημέρα. Όταν παρουσιαστεί ίωση, λοίμωξη, ή γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης του ανοσοποιητικού (χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες, εγχειρήσεις, ανάρρωση, άθληση), η λήψη πρόσθετης  βιταμίνη C της τάξεως των 10.000-15.000mg (10-15gr) την ημέρα είναι απαραίτητη.

  

Επιλογή βιταμίνης C:

Η Vegan Hellas προτείνει τη λήψη της βιταμίνης C κυρίως από τροφές όπως : τη μαύρη ανεπεξέργαστη σταφίδα, τα εσπεριδοειδή φρούτα, τα ακτινίδια, τα μπρόκολα, τα φύτρα alfa alfa, τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές κ.α.

Ο σημερινός όμως αγχωτικός τρόπος ζωής και η έλλειψη γνώσης και φροντίδας της καθημερινής σωστής διατροφής, επιβάλλει τη χρήση επιπλέον διατροφικών στοιχείων.

Δυστυχώς η άγνοια και η αμέλεια των καταναλωτών στρέφει την προσοχή τους στην αναζήτηση φτηνών και επικίνδυνων πηγών συμπληρωμάτων βιταμίνης C.  

 

3 Πηγές πρόσθετης βιτ. C:

1) Η πρώτη επιλογή έχει να κάνει με συμπληρώματα ασκορβικού οξέως. Αυτή η επιλογή παρέχει ασκορβικό οξύ σε διάφορες μορφές, όπως αναβράζοντα δισκία, φακελάκια σκόνης, κάψουλες, ταμπλέτες ή χύμα σκόνη. Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι το ασκορβικό οξύ είναι εργαστηριακό τεχνητό παρασκεύασμα, που προέρχεται από γενετικά τροποποιημένο (μεταλλαγμένο) άμυλο ή γλυκόζη καλαμποκιού;

2) Η δεύτερη επιλογή έχει να κάνει με πιο αφομοιώσιμες και υγιεινές πηγές βιταμίνης C. Έτσι εδώ βρίσκει κάποιος την Ester C, και άλλες συνθετικές μορφές βιταμίνης C, όπως ασκορβικού μαγνησίου και ασκορβικού καλίου. Αυτές εμπλουτίζονται με φυσικά βιοφλαβονοειδή (κίτρων) και βαπτίζονται ως φυσικές βιταμίνες.

3) Η τελευταία και μοναδική αξιόπιστη πηγή πραγματικής βιταμίνης C, είναι από camu camu, αγριοτριαντάφυλλο και άγριο κεράσι (acerola). Σήμερα όμως η συντήρηση της acerola προϋποθέτει συνήθως τη χρήση εκδόχων όπως μαλτοδεξτρίνης (άμυλο GMO καλαμποκιού) και η παρατεταμένη χρήση αγριοτριαντάφυλλου οδηγεί σε δυσκοιλιότητα, αλλά και σε μεγάλες δόσεις αλκαλοειδών (τοξικές ουσίες σε όλα τα λαχανικά και τα βότανα).

Έτσι η μόνη πραγματική λύση είναι η χρήση των αποξηραμένων και κονιορτοποιημένων σε σκόνη, ωμών βιολογικών καρπών camu camu.

  

Camu camu και Υγεία:

Η χρήση των της σκόνης κάμου κάμου μπορεί να βοηθήσει σε προβλήματα όπως :

- ενίσχυση ανοσοποιητικού

- αντιμετώπιση παρενεργειών ακτινοθεραπείας-χημειοθεραπείας

- σχηματισμό κολλαγόνου στις αρθρώσεις

- ανάρρωση από εγχείρηση, ασθένεια, άθληση

- ιογενείς λοιμώξεις

- πρόληψη γρίπης-κρυολογημάτων

- απορρόφηση σιδήρου από τις τροφές

- αντιγήρανση

- κατάθλιψη (μαζί με maca)

 

Οι καπνιστές πρέπει να γνωρίζουν ότι για κάθε τσιγάρο χρειάζεται η πρόληψη 500mg βιταμίνης C για την μείωση των παρενεργειών (20 τσιγάρα = 10.000mg βιταμίνη C).

  

Αντενδείξεις:

Η βιταμίνη C, ως υδατοδιαλυτή βιταμίνη, εφόσον λαμβάνεται από φυσικές πηγές (camu camu) ή από άλλες τροφές, δεν παρουσιάζει καμία τοξικότητα ή παρενέργεια. Σε πολλές μεγαδόσεις των 30gr (30.000mg) ημερησίως, έχει παρουσιαστεί διάρροια, η οποία μετριάζεται ή εξαλείφεται με αναπροσαρμογή της δόσης. Το ανθρώπινο σώμα με την τέλεια σοφία του πάντα γνωρίζει το καλύτερο και αυτό πράττει σε κάθε περίσταση, ανάλογα με τις ανάγκες του.

 

Δοσολογία:

Η συνιστώμενη δοσολογία πρόληψης-συντήρησης για τα camu camu είναι  1 κουταλάκι του γλυκού (3gr) ημερησίως, μέσα σε ροφήματα (νερό, τσάι, χυμοί φρούτων ή smoothie).

Η δόση αυτή εξασφαλίζει τη λήψη τουλάχιστον 600mg βιταμίνης C ημερησίως.

 

Η δόση για όλους όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας κυμαίνεται από 1-3 κουταλιές σούπας ημερησίως (2000-6000mg βιταμίνη C).

 

Χρήση:

Η καλύτερη ώρα λήψης της βιταμίνης C (camu camu) είναι το πρωί (νηστικοί) ή ανάμεσα στα γεύματα (30' προ φαγητού).

 

Γευστική πρόταση:

(Πλήρες πρωινό ρόφημα ή ενδιάμεσο γεύμα)

- χυμός κίτρων (π.χ. 2-3 πορτοκάλια)

- 1 δόση camu camu (3gr)

- 1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας

- 1 κουτ. σούπας acai σε σκόνη

- 1 κουτ. σούπας γύρη

- 1 ώριμη μπανάνα

- 2 κουτ. σούπας πρωτεΐνη αρακά ή hemp protein (για όσους γυμνάζονται κυρίως)

Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για 1 λεπτό και απολαμβάνετε! Η ενέργεια του τόσο τονωτικού αυτού smoothie θα σας συνοδεύει για ώρες..

29 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: