Βιο σπιρουλίνα σκόνη 250gr Μεγαλύτερη προβολή

Βιο σπιρουλίνα σκόνη 250gr

Νέο

Από τις πιο αρχέγονες και πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τροφές στον πλανήτη! - Βιολογική ωμή σκόνη σπιρουλίνας 250gr - Organic raw spirulina powder 250gr

Περισσότερες λεπτομέρειες

Προσοχή: Τελευταία κομμάτια!

18,00 €

Περισσότερες πληροφορίες

 

Η σπιρουλίνα (spirulina) είναι ένα φαγώσιμο κυανο-πράσινο μικροφύκος. Αποτελείται από πολλά κύτταρα, που σχηματίζουν μεταξύ τους νημάτια, τα οποία πολλές φορές είναι σπειροειδή. Η σπιρουλίνα περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες και αποτελεί εξισορροπημένο και πλήρες τρόφιμο, ένα από τα πιο πλούσια που μας έχει δώσει η φύση. Έχει πολύ μεγάλη πεπτικότητα (95%), σε σύγκριση με αυτή των περισσοτέρων τροφίμων που είναι 10-15%. Η σπιρουλίνα παράγει όλες τις θρεπτικές ουσίες με την βοήθεια του ηλιακού φωτός και το διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας. Το κυανό χρώμα οφείλεται σε μια πρωτεϊνη, την φυκοκυανίνη, ενώ το πράσινο στη χλωροφύλλη.

  

Διατροφικά γνωρίσματα της σπιρουλίνα:

• Περιέχει πρωτεϊνη (minimum 65%), λιπαρά (5%), υδατάνθρακες-σάκχαρα (15%).

• Πλήρης φυτική πρωτεΐνη, υψηλής βιολογικής αξίας. Περιέχει και τα 22 αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένων και των 8 απαραίτητων βασικών αμινοξέων.

• Ασβέστιο και μαγνήσιο, στην ιδανική αναλογία 2:1.

• Ένζυμα.

• Αλκαλικά μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία.

• Πολύ πλούσιο σε σίδηρο, βήτα-καροτίνη, χλωροφύλλη.

• Απαραίτητα λιπαρά οξέα (γ-λινολεϊκό οξύ).

• Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά (ψευδάργυρος, σελήνιο).

 

 

Σπιρουλίνα και Υγεία

Η σπιρουλίνα θεωρείται ένα εξαιρετικό διατροφικό προϊόν, χωρίς καμία τοξικότητα, με πολύτιμη συνεισφορά για τη διατήρηση της υγείας. Επιστημονικές έρευνες τονίζουν ιδιαίτερα τη θετική επίδραση της διατροφής με σπιρουλίνα στην αντιμετώπιση των παρακάτω προβλημάτων υγείας: Αναιμίας, Παχυσαρκίας, Καρκινογένεσης, Υποσιτισμού, Ιογενών λοιμόξεων, Υπερχοληστερολαιμίας, Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος, Βελτίωση μεταβολισμού, Κατάθλιψη, Αποτοξίνωση συκωτιού, Υπογλυκαιμία, Δερματολογικές ασθένειες (ψωρίαση, έκζεμα), Εϊτζ, Αλτσχάϊμερ, Δυσκοιλιότητα, Εμμηνόπαυση. Επίσης η σπιρουλίνα θεωρείται ιδανικό συμπλήρωμα για χορτοφάγους, κατά τη διάρκεια και μετά την κύηση, ιδανικό για απώλεια βάρους, γρήγορη ανάρρωση μετά από ασθένεια, περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερη αντοχή.

 

   Η σπιρουλίνα συστήνεται από γιατρούς και διαιτολόγους παγκοσμίως. Σήμερα θεωρείται το δημοφιλέστερο και ασφαλέστερο συμπλήρωμα διατροφής ανάμεσα σε αθλούμενους, επαγγελματίες αθλητές (body building) και σε όσους ενδιαφέρονται για την υγεία τους.

 

Βιβλιογραφία: Spirulina: What It Is, and The Health Benefits It Can Give You by Jack Joseph Challem

29 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: