Φύλλα στέβιας σκόνη 100gr Μεγαλύτερη προβολή

Φύλλα στέβιας σκόνη 100gr

Νέο

Το πιο αγνό γλυκό δώρο της Γης! - Ανεπεξέργαστη ωμή σκόνη από ολόκληρα φύλλα στέβιας 100r - Pure raw stevia leaf powder 100gr

Περισσότερες λεπτομέρειες

Σύντομα ξανά σε στοκ!

4,20 €

Περισσότερες πληροφορίες

 

Η Στέβια είναι ένα γένος συνολικά περίπου 240 ειδών βοτάνων και θάμνων που συμπεριλαμβάνονται στην οικογένεια του ηλίανθου (Asteraceae). Προέρχονται από υποτροπικές και τροπικές περιοχές, όπως από τη δυτική Βόρεια Αμερική έως και τη Νότια Αμερική.

Το είδος Stevia rebaudiana, κοινώς γνωστό ως sweetleaf, γλυκό φύλλο, sugarleaf, ή απλά Στέβια, καλλιεργείται ευρέως για τα γλυκά φύλλα του. Χρησιμοποιείται με ασφάλεια ως υποκατάστατο των (επικίνδυνων) χημικών τεχνικών γλυκαντικών (ασπαρτάμη κ.α.), της κοινής ζάχαρης, ή άλλων ουσιών και εμπεριέχει πολλά επιπρόσθετα οφέλη.

 

Η Στέβια έχει έως και 100 φορές την γλυκύτητα της ζάχαρης! Έχει συγκεντρώσει την προσοχή του κόσμου που αναζητά τροφές χαμηλές σε θερμίδες, υδατάνθρακες και σάκχαρα. Επειδή η Στέβια έχει αμελητέα επίδραση στη γλυκόζη του αίματος, είναι ελκυστική ως φυσική γλυκαντική ουσία για τους ανθρώπους που επικεντρώνουν την προσοχή τους στην ισορροπία των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ακόμη είναι ιδανική για εκείνους που απλά επιθυμούν χαμηλή πρόσληψη θερμίδων από τη διατροφή τους, αλλά δεν θέλουν να χάνουν ούτε λίγο από γεύση!

 

Αποτελεί πηγή χρήσιμων φυσικών χημικών ουσιών, όπως στεβιοσίδη, ισοστεβιόλη, φυτοστερόλες, χλωροφύλλη, κ.ά. Είναι επίσης κατάλληλη για διαβητικούς, για οποιονδήποτε προσπαθεί να χάσει βάρος ή να βρει μια υγιή εναλλακτική λύση για τη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για ανεπιθύμητες δράσεις της Στέβιας στον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα, πανεπιστημιακές έρευνες έδειξαν ότι διαθέτει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι η κρυσταλλική γλυκιά ουσία της είναι σταθερή σε θερμοκρασία έως και 200 βαθμούς Κελσίου, ιδιότητα που επιτρέπει τη χρήση της στη μαγειρική.

 

Η Στέβια που σας προσφέρει η Vegan Hellas είναι 100% αγνή, χωρίς να έχει υποστεί λεύκανση ή οποιαδήποτε άλλη χημική επεξεργασία και δεν περιέχει isomaltulose και erythritol, ουσίες που πολλές εταιρείες προσθέτουν στο προϊόν. Μπορείτε να την χρησιμοποίειτε ελεύθερα σε οποιαδήποτε συνταγή, αφέψημα ή ρόφημα με τις εξής αναλογίες (κατά προσέγγιση):

1 κούπα ζάχαρη = 1 κουτ. γλυκού στέβια

1 κουτ. σούπας ζάχαρη = 1/4 κουτ. γλυκού στέβια

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη = μια πρέζα στέβια ή 1/8 κουτ. γλυκού

Copyright © Vegan Hellas

5 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: