Βιο he shou wu σκόνη 100gr Μεγαλύτερη προβολή

Βιο he shou wu σκόνη 100gr

Νέο

Αναστρέψτε όλους τους βιολογικούς σας δείκτες! - Βιολογική και προετοιμασμένη ρίζα He Shou Wu (Fo Ti) σε σκόνη 100gr - Organic prepared He Shou Wu (Fo Ti) root powder 100gr

Περισσότερες λεπτομέρειες

10,90 €

Περισσότερες πληροφορίες

 

Το He Shou Wu είναι επίσης γνωστό ως Fo-Ti και Polygonum Multiflorum. Είναι ένα βότανο που φύεται στην Κίνα, αλλά επίσης βρίσκεται στην Ιαπωνία και στην Ταϊβάν. Το φαρμακευτικό τμήμα του φυτού είναι η ρίζα του. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, είναι συχνά βρασμένο σε ένα υγρό ελιξίριο που παρασκευάζεται με μαύρα φασόλια - αυτό είναι γνωστό ως κόκκινο fo-ti. 

 

Προετοιμάζεται παραδοσιακά στην Κίνα με τεμαχισμό της ρίζας αμέσως μετά τη συγκομιδή της και στη συνέχεια προστίθεται σε σούπα μαύρων φασολιών (σε αναλογία 10 μέρη He Shou Wu προς 1 μέρος μαύρα φασόλια), έως ότου να εξατμιστεί όλο το υγρό της μέρος. Οι προετοιμασμένες ρίζες έπειτα ξηραίνονται. Αυτό κάνει το He Shou Wu ένα εξαιρετικό τονωτικό που αξίζει να λαμβάνεται για το υπόλοιπο της ζωής ενός ανθρώπου. Αυτή η διαδικασία γίνεται με τον τρόπο αυτό για περισσότερα από 1500 χρόνια. Εάν το βότανο δεν προετοιμαστεί δεν έχει την ίδια ενέργεια και δύναμη. Το λευκό fo-ti όπως λέγεται, είναι η μη επεξεργασμένα ρίζα, που όμως δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική.

  
Οι λέξεις He Shou Wu σημαίνουν κυριολεκτικά "τα μαύρα μαλλιά του κύριου He" στην κινέζικη γλώσσα. Αυτή η ονομασία αναφέρεται σε ένα θρύλο ενός αρχαίου χωρικού ονομαζόμενου κύριου He ο οποίος λάμβανε καθημερινά το fo-ti και επανήλθε η νεανική του εμφάνιση, η ζωτικότητα του και το μαύρο χρώμα στα μαλλιά του!

 

Ο κ. He ήταν 58 ετών εκείνη την εποχή και ήταν πολύ στεναχωρημένος επειδή ήταν ανίκανος να κάνει παιδιά. Κάποιος σοφός του σύστησε να ξεκινήσει την καθημερινή λήψη του fo-ti, προετοιμάζοντας και αλέθοντας τις ρίζες του βοτάνου σε σκόνη. Μέσα σε λίγους μήνες έγινε πάλι ενεργός σεξουαλικά και στη συνέχεια παντρεύτηκε. Μέσα σε ένα χρόνο τα κατάλευκα μαλλιά του γύρισαν και πάλι ολοκληρωτικά στο μαύρο χρώμα τους! Αυτός είναι και ο λόγος που το βότανο ονομάστηκε He Shou Wu, που στην κινέζικη γλώσσα σημαίνει "τα μαύρα μαλλιά του κύριου He".
Η σύζυγός του άρχισε επίσης να παίρνει καθημερινά τη σκόνη του fo-ti. Η ιστορία λέει ότι ο κύριος He έγινε πατέρας 12 παιδιών και έζησε καλά μέχρι την ηλικία των 130 ετών! Οι γιοι του χρησιμοποιούσαν και αυτοί το He Shou Wu. Ένα από αυτούς αναφέρεται πως έζησε μέχρι την ηλικία των 150! Πιθανότατα αυτό να είναι και η αλήθεια, επειδή ο Li Ching Yuen, ένας άνθρωπος που πέθανε το 1933, έζησε 197 ολόκληρα χρόνια και λάμβανε επίσης He Shou Wu καθημερινά!

 

Η παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική πιστεύει ότι το Fo-Ti μπορεί να βοηθήσει με το γκριζάρισμα των μαλλιών, την αντι-γήρανση, τα στυτικά προβλήματα. Επίσης, πιστεύεται ότι μπορεί να ενισχύσει την ζωτική ενέργεια, το ήπαρ, τα νεφρά και πρόσφατες έρευνες αποκάλυψαν ότι το He Shou Wu μπορεί να μείωσει τη σκλήρυνση των αρτηριών και να βελτιώσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

 
Το He Shou Wu είναι ένα εκπληκτικό τονωτικό για τους ενδοκρινείς αδένες, βελτιώνει την γενική υγεία, την αντοχή και την ανθεκτικότητα στις ασθένειες. Χρησιμοποιείται για τη μείωση της χοληστερόλης, λόγω της λεκιθίνης που περιέχει. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για τη στηθάγχη, τις αιματηρές κενώσεις, την υπογλυκαιμία, το διαβήτη, τη νυχτερινή εφίδρωση, τη σχιζοφρένεια, τη χρόνια βρογχίτιδα, την επιληψία, τις κακώσεις στο κεφάλι, την ανικανότητα, την ελονοσία, τις πληγές και τα κοψίματα.

 

Ενισχύει τα ερυθρά αιμοσφαίρια, βοηθά στην απαλλαγή από εντερικά παράσιτα και είναι καλό για την αντοχή στο κρύο. Μελέτες δείχνουν ότι βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα, ενισχύει το ανοσοποιητικό, επιβραδύνει τον εκφυλισμό των αδένων, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και μειώνει την συσσώρευση των τοξινών στο σώμα. Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι το He Shou Wu είναι χρήσιμo για την καταπολέμηση μερικών από τις διαδικασίες που οδηγούν σε συνθήκες γήρατος, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο θανατηφόρων ασθενειών (π.χ. καρκίνος) και συμβάντων (π.χ. καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο). 

Επιπρόσθετα φάνηκε να έχει επίδραση στο αντιοξειδωτικό σύστημα του υπεροξειδίου της δισμουτάσης (SOD), καθώς και σημαντική ενίσχυση των κυττάρων και ορμονών που σχετίζονται με την αντιγήρανση και ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Το Fo-Ti περιέχει αρκετή ποσότητα ψευδαργύρου, ρεσβερατρόλης και άλλων σπάνιων ουσιών συνεισφέροντας έτσι στην πρόληψη πιθανών ελλείψεων αυτών των συστατικών. Ενισχύει την όραση, βελτιώνει πόνους στη μέση και τα γόνατα, τα μουδιάσματα στα άκρα, υποστηρίζει το αναπαραγωγικό και ορμονικό σύστημα, βοηθά το αδύναμο ανοσοποιητικό, το συκώτι, τις εμβοές στα αυτιά και όλες τις σεξουαλικές διαταραχές.

 

Το He Shou Wu που σας προσφέρει η Vegan Hellas είναι από τα πιο δυνατά και αγνά στον κόσμο, είναι πλήρως απαλλαγμένο από χημικά, έκδοχα και συντηρητικά, περιέχοντας αποκλειστικά και μόνο την ισχυρή, προετοιμασμένη και αποξηραμένη σκόνη της ρίζας του βοτάνου.

 

 

 Copyright © Vegan Hellas

29 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: